Αρχική Laminate Fiesta sucupira
Fiesta sucupira

Fiesta sucupira

Κατηγορία: Laminate
Τιμή: 13,00 €

Fiesta sucupira

Διαστάσεις 7x189x1200
Κατηγορία ac4-class 31 - ανθυγρό

Τιμή από  26 ευρώ τώρα 13 ευρώ

 

Τα laminate είναι δάπεδα, φτιαγμένα από ένα συνδυασμό συνθετικών και φυσικών υλικών τα οποία δίνουν την αίσθηση του ξύλου, με εξαιρετικά μεγάλη μηχανική αντοχή, ιδανικά για οικιακή και επαγγελματική χρήση.
Αποτελούν μια καλή εναλλακτική απομίμηση του ξύλου, και ειναι η ιδανικότερη λύση  όταν θέλετε τη ζεστασιά και την ομορφιά του ξύλινου πατώματος χωρίς τα προβλήματα στην τοποθέτηση και τη συντήρηση.
Οικολογικά κατασκευασμένα βάσει Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εξασφαλίζουν την εντυπωσιακή εμφάνιση του ξύλου μέσα από μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και διαστάσεων.
Η διάδοση του laminate οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτικό υλικό, εύκολο στην εγκατάσταση, κοστίζει λιγότερο και είναι περισσότερο ανθεκτικό στη φθορά, στο ξεθώριασμα και στους λεκέδες.
Η τοποθέτηση του laminate  γίνεται πολύ γρήγορα σε σχέση με το κλασικό ξύλινο πάτωμα διότι δεν χρειάζεται τρίψιμο και γυάλισμα, ενώ αποφεύγουμε σκόνες και μυρωδιές. Το laminate πατωμα-δαπεδο εσωτερικου χωρου είναι κατάλληλο για ανακαινίσεις σπιτιού, γραφείου και καταστημάτων αντικαθιστώντας το παλαιό πάτωμα όπως μάρμαρο, πλακάκι και μωσαϊκό με όψη ξύλινου πατώματος χωρίς να χαλάσουμε το προϋπάρχον δάπεδο και με πολύ χαμηλό κόστος.

Τύποι  laminate

Τα πατώματα laminate κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους και ανάλογα με τη χρήση που προορίζονται, διαφέρουν στην σκληρότητα και στην ανθεκτικότητα της επιφάνειας τους.
Εχουν πάχος 7mm, 8mm, 12,3mm, 13,5mm και διαχωρίζονται ποιοτικά σε κατηγορίες AC3, AC4 και AC5, ή W31, W32 και W33 το καθένα με διαφορετικές αντοχές , και κατάλληλα για διαφορετικές χρήσεις (οικιακή - επαγγελματική).
Έτσι έχουμε τύπους για :
Γενική οικιακή χρήση για σαλόνια, καθιστικά, κρεββατοκάμαρες
Βαριά οικιακή χρήση και ελαφριά εμπορική χρήση όπως μικρά γραφεία.
Γενική εμπορική χρήση για καταστήματα και  γραφεία.
Βαριά εμπορική χρήση, για μεγάλα καταστήματα, δημόσια κτίρια.

Πλεονεκτήματα

Έχουν πολύ μεγάλη αντοχή στη βαριά χρήση, όπως τριβή, χτυπήματα, χάραξη, κυλιόμενα φορτία, κάψιμο από τσιγάρα, μυτερά τακούνια, χημικές ουσίες και λεκέδες.
Είναι αντιολισθητικά, αντιστατικά, αδιάβροχα, αντιαλλεργικά, και φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Τα  laminate είναι συμβατά και με συστήματα επιδαπέδιας θέρμανσης, ιδανικά για ανακαινίσεις λόγω του μικρού πάχους τους και της εύκολης και γρήγορης τοποθέτησης τους.
Επιπλέον, κοστίζουν 30%  λιγότερο από ότι τα ξύλινα πατώματα.

Τοποθετηση

Σε ό,τι αφορά το συνδυασμό  καλαισθησίας, ευκολίας τοποθέτησης, ανθεκτικότητας και χαμηλού κόστους, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί με το laminate δάπεδο.
Ποτέ άλλοτε από σήμερα δεν ήταν πιο εύκολη η laminate τοποθέτηση, ενώ ακόμη και άνθρωποι με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις, έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν το laminate δάπεδο στο σπίτι τους.
Το  απλό σύστημα κλειδώματος  επιτρέπει στις σανίδες να κουμπώνουν μεταξύ τους και να εφαρμόζουν στο κάθε σημείο. Οι αρμοί είναι σχεδόν αόρατοι και οι σανίδες μπορούν να σηκωθούν και  να επανατοποθετηθούν, εφόσον θέλετε να αντικαταστήσετε κάποιο φθαρμένο κομμάτι. Αυτό απλοποιεί κατά πολύ την laminate τοποθέτηση, ενώ το γεγονός ότι αποφεύγεται η χρήση κόλλας, σας επιτρέπει να αφαιρέσετε το δάπεδο σε περίπτωση μετακόμισης.
Τα laminate πατώματα μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν σε κάθε δάπεδο, όπως τσιμέντο, κεραμικά πλακάκια, πλαστικά δάπεδα κλπ.
Δεν είναι κατάλληλα δάπεδα για  υγρούς χώρους όπως μπάνια, τουαλέτες, σάουνα.
Πριν την τοποθέτηση το πακέτο με τα laminate πρέπει να μείνουν σε κλειστή συσκευασία τουλάχιστον για 48 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου  σε οριζόντια θέση στο χώρο που θα τοποθετηθούν.
Η επιφάνεια που θα τοποθετηθεί το laminate πρέπει να είναι στεγνή, σταθερή και καθαρή.

Υποστρωματα

Τοποθετούνται σε οποιαδήποτε επιφάνεια, όπως τσιμεντοκονία πάχους 4χιλ., μωσαϊκό, μάρμαρο, πλακάκι, παλαιό ξύλινο πάτωμα.Οι μικρές ατέλειες πρέπει να αντισταθμίζονται με υπόστρωμα 3mm.
Η χρησιμοποίηση πιο χοντρού υποστρώματος θα χαρίσει υψηλότερη μόνωση στο δάπεδο, καθώς και καλύτερη ηχομόνωση.


Οδηγίες συντήρησης και καθαρισμού LAMINATE

Σφουγγαρίζετε το δάπεδο με νερό ή και με προσθήκη κάποιου καθαριστικού υγρού καλής ποιότητας, και αποφύγετε την χρήση χλωρίνης.
Σκουπίστε οποιοδήποτε έντονο λεκέ ή διαβρωτικό υγρό πέσει πάνω στο laminate πάτωμα αμέσως.
Χρησιμοποιείστε πάγο και πλαστική ξύστρα για να καθαρίσετε κερί ή τσίχλα.
Τα laminate έχουν την δική τους ανεξίτηλη επιφάνεια, ως εκ τούτου μη χρησιμοποιείτε προϊόντα γυαλίσματος.
Καθαρίστε λάδι, μελάνι και άλλους δύσκολους λεκέδες με ασετόν  και ένα καθαρό πανί.